maandag 30 juni 2014

Estella

We arriveerden in de loop van de middag in Estella, waar we vannacht slapen. Vandaag had de wind gelukkig niet meer de stormkracht van gisteren. De lucht was blauw en dan wordt het in de middag toch wel behoorlijk warm. We zijn blij dat we niet later van huis zijn gegaan, want later in de zomer moet het wel erg heet zijn om hier te fietsen. Vandaag was het gelukkig, wat klimmen betreft, een rustige dag. Natuurlijk is het nooit meer vlak, zoals in Nederland, maar dat wisten we van tevoren. Een klim van enkele kilometers jaagt ons geen angst meer aan, zo verandert je kijk op klimmen en zo sterk worden je benen ook na een paar weken (zonder wind dan :-) )
Op de foto een uitzicht op het stadje Cirauqui met de typisch Spaanse bouwwijze, waardoor het lijkt of de huizen op elkaar gestapeld zijn, de binnenkant van de Sint Jacobskerk van Puente la Reina, waarvan de eenvoudige buitenkant niet doet vermoeden dat binnen werkelijk alles met bladgoud is bedekt (wie zouden dat betaald hebben?) en de Romaanse en dus heel oude pelgrimsbrug bij dezelfde plaats.
Wat ons bovendien opvalt is dat het in Spanje spotgoedkoop is voor wat betreft eten en drinken. De prijzen zijn echt vijftig procent lager dan in Frankrijk. Gisteravond bijvoorbeeld hadden wij een echt smakelijk en bijzonder maal voor tweeëntwintig euro voor ons beiden (twee gangen en koffie na).



Toen we vertelden dat ze de wijn vergeten waren te rekenen, vertelde men ons dat die bij de prijs was inbegrepen. Er werd gewoon een hele (!) fles wijn op tafel gezet en ook mineraalwater. De wijn hebben we maar soldaat gemaakt, terwijl we meestal maar een kannetje nemen. Wat gratis is, kan je niet laten staan, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.