woensdag 18 juni 2014

Saint Emilion

Al om halfnegen zaten we vandaag weer op de fiets. Een dagje niks doen is leuk, maar het voelt toch anders. We voelen ons nou eenmaal heerlijk op de fiets. Geen minuut is hetzelfde. We zien er bij een zwembad bovendien nogal raar uit: een spierwit lijf tot halverwege de dijen, met daaronder weer spierwitte voeten, want die zitten natuurlijk altijd in de fietsschoenen. Onze linkerkant is ook wat bruiner dan de rechterkant en dat komt omdat we een beetje in zuidwestelijke richting fietsen. Dat gaat niet meer goed komen van de zomer.

In dit deel van Frankrijk is 's nachts de sterrenhemel altijd heel mooi. Zoveel heldere sterren zie je nergens. Er is hier weinig kunstlicht, want er zijn geen grote steden en nauwelijks verlichte wegen. Ook is er hier geen industrie. Het is een genot om even wakker te zijn en uit het raam te kijken!

Vandaag was het niet zo'n zware route als eergisteren en het was ook wat minder warm: een graad of 22. Later op de dag werd het weer behoorlijk warm, maar toen waren we er al bijna.
Om half vier waren we al in Saint Emilion en we logeren in een prachtig groot huis, aan de rand van een wijngaard.

Bijgaand een paar foto's van de route. Het kasteel is bij Monbadon (15e-eeuws). Jammer genoeg is het niet te bezichtigen. Onze lunch (zoals de hele vakantie al: lekker in de buitenlucht) gaat er meestal wel in, want met het Franse ontbijt is het maar niks: een stukje stokbrood en wat jam, koffie of thee en daar kan je niet lang op fietsen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.