dinsdag 24 juni 2014

Klimmen!


Vandaag waren we de hele dag wel wat aan het klimmen. Het was soms wel behoorlijk zwaar, maar we hadden geluk dat er vannacht weer flink wat onweer was en de broeierigheid helemaal uit de lucht was. Er was zelfs weinig zon vandaag.Wat belangrijk is, is dat je geen haastgevoel hebt, maar gewoon in een rustig tempo doorfietst in een kleinere versnelling. De gedachte: "komen we er vandaag niet, dan morgen wel" geeft je precies de juiste gemoedstoestand.
We reden door Oloron-Ste. Marie, waar in de donkere kathedraal een beetje daglicht viel op het mooie Mariabeeld. Voor ons blijft het gewoon een beeld, maar veel mensen aanbidden haar en dat geeft hen kracht en vertrouwen.
We vonden haar uiterlijk wel erg "aanbiddelijk" met die prachtige jurk met goud! Je moet haar aanraken om te geloven dat het niet stiekem een stoffen jurk is, zo mooi!

De omgeving wordt steeds mooier met de bergen om ons heen. We zitten nu al 350 meter hoger op de weg naar de Col du Somport. Dat betekent dat we er nog zo'n 1300 omhoog moeten en de laatste stukken zijn het zwaarst. We voelen ons prima en de uitzichten zijn geweldig in ieder geval! Wat morgen brengt, zien we wel weer, maar klimmen moeten we zeker weer.



We logeren vannacht in een enorm gebouw, dat in opdracht van een zuster van de
Franse koning werd gebouw, vanwege de geneeskrachtige bronnen in dit stuk van de Pyreneeën.
De foto toont ons koninklijke bed en de bijzondere douche. Het schilderij boven het bed is het enige lelijke in de kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.