woensdag 25 juni 2014

Koel

Gisteravond kregen we een heerlijke "table d'hôte" voorgeschoteld, met veel zorg bereid door de eigenaar van ons mooie verblijf. Bijzonder omdat ze o.a. brandnetels en kleine bloemetjes uit de tuin gebruikten en erg smakelijk en vooral voedzaam. Dat moet hier in de bergen, zo vertelde de kok.
Vanochtend zijn we rond half negen vertrokken en we hadden alweer erg veel geluk met het weer. Juist nu we zoveel moeten klimmen, is het koel en aangenaam. Er worden nog wel buien verwacht, maar wij kregen maar een paar druppels. Zo valt klimmen wel mee, maar ja: we zijn er nog lang niet :-(
Het besluit om per dag maar een klein stukje (25 km) te doen, is een wijs besluit gebleken. Onderweg op een vlak stuk is het fijn om even te stoppen en kan je zelfs een museum(pje) bezoeken, waar van alles te lezen is over de beren en andere wilde dieren in dit gebied. In de Pyreneeën zijn er nog ongeveer 200 beren, maar hier in dit gebied zijn er nog ongeveer 20 over en in de plaats van het museum (Etsaut) nog maar 1.
Op de foto's moois onderweg en een plaatje van ons klimwerk van vandaag en gisteren. We zijn nu in
Urdos, dus het ergste moet nog komen en dat is morgen. We rusten lekker uit de rest van de dag en morgen zien we wel weer. Het ziet er op het plaatje angstaanjagender uit dan tot nu toe in werkelijkheid gebleken is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.