zondag 15 juni 2014

Mosterd

Tot onze verbazing is er op de driehonderd jaar oude boerderij, waar we nu verblijven (Jauldes-Glange) een WiFi-aansluiting,  dus:  daar zijn we weer met het verslag van vandaag.
Het gaat prima met fietsen. Er zijn twee factoren, die erg meewerken, nl.: de wind in de rug (al vanaf ons vertrek van huis) en we zijn heel erg tevreden over het Click-R systeem van Shimano, wat er voor zorgt dat onze voeten vastzitten aan de pedalen, waardoor je tegelijkertijd duwt en trekt aan je trappers en wat ervoor zorgt dat je trapkracht wordt versterkt, vooral als je moet klimmen.
In het begin was het even wennen, maar we hebben thuis al geoefend en daardoor ben je je ervan bewust dat je vast zit en ben je steeds tijdig "los" als het nodig is.

We fietsen al weken erg vaak langs mosterdplanten, zover als het oog rijkt. Ze zijn nu uitgebloeid, maar verspreiden nog steeds een beetje een ranzige lucht. We denken toch echt dat Abram hier de mosterd haalde, want het lijkt erop dat hier de hele wereld het haalt! Het veld op de foto ligt plat door de wind, maar elders staat het nog overeind en kan je er soms nauwelijks overheen kijken.
De rit op deze, voor ons superstille, zondag voerde ons langs wegen waar urenlang niemand langskwam en door dorpen met mooie stille kerkjes, waar we af en toe even binnen waren.
We zien soms bomen, die aan de onderkant opnieuw lijken te beginnen met hun leven.
We zagen ook een soort kleine lama's (vicuna's of hoe heten die beesten). Het zouden ook alpaca's geweest kunnen zijn. We


vroegen hen of ze voor de wol gehouden werden, maar ze keken ons zo schaapachtig aan dat we maar niet verder vroegen. Ze waren zich duidelijk niet bewust van hun lot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.