dinsdag 10 juni 2014

L' anniversaire sur le trottoir


Na een heerlijke douche, gestoken in een  "verse" outfit en verzekerd van een lekker geurtje om ons heen, vertrokken wij gisteravond voor een speciaal dinertje ter ere van de verjaardag van Bert.
Tot onze verbijstering bleek er op loop-of fietsafstand geen enkel restaurant geopend te zijn op deze, voor ons bijzondere, maandagavond.
Chateaudun leek ons bij aankomst een levendige stad, maar om een uur of acht (eerder hoef je in Frankrijk toch niet uit eten te gaan, nietwaar?) was de stad en het centrumplein totaal uitgestorven.
Om een lang verhaal kort te maken: op het plein was een "afhaal - italiaan" open en daar hebben we een pizza met zo min mogelijk kaas (Bert en kaas) uit een doos gegeten op een paar vodderige stoeltjes op de stoep. Gelukkig hadden ze ook nog een fles rosé in voorraad, maar helaas moesten we dat drinken uit witte koffiebekertjes met van die ribbelrandjes.
Geen bestek, servetten alleen na dringend verzoek. We houden niet zo van pizza, maar deze smaakte nog lekker ook! Een hele gekke situatie, waar we de slappe lach van kregen.
We waren nog maar net in het hotel terug, of er vielen hagelstenen als kievitseieren uit de lucht! We zijn echte geluksvogels.

Vanochtend was het jas uit en jas aan (foto), want het regende zo af en toe behoorlijk en er waren ook wat onweersklappen, maar gelukkig niet recht boven ons. Vanmiddag werd het droog en de temperatuur was aangenamer dan de afgelopen dagen. Het was heel mooi rijden langs de rivier de Loir (zonder e erachter).

We verblijven vannacht in Vendôme. Morgen proberen we in Tours te komen en dan zit een derde (875 km) erop. Onze kilometerteller ging vandaag voorbij de 1000, maar dat is altijd het geval: onze rit naar Haarlem, wegomleggingen en rijden naar de overnachtingsadressen wordt in het boekje uiteraard niet meegeteld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.