zaterdag 21 juni 2014

Lesperon

Vandaag regende het toen we opstonden. De was had onbedoeld een laatste spoelbeurt gekregen en ook onze schoenen waren nat, want die hadden we buiten laten staan.
Toen het, halverwege de ochtend, weer droog (en aangenaam warm) werd, hebben we de was maar aan de fiets gehangen. Dat is een gek gezicht (maar niemand kent ons hier, dus hier durven we dat), want uit ervaring weten we dat het dan meestal binnen een uur droog is.
De laatste stukken fietsen door Les Landes, net als gisteren wel mooi, maar erg eentonig.
Op de foto staat een met papieren bloemen versierde boom. In heel veel tuinen in deze streek zijn die te vinden. Het is een gebruik in Les Landes om je buren, familie of vrienden zo'n boom cadeau te doen bij een (huwelijks)jubileum. Ze blijven gewoon staan na die tijd, dus het worden er steeds meer.


Bert staat bij een oude steen in Moustey op de andere foto. Daarop staat dat het nog 1000 km. is naar Santiago de Compostela. Dat geldt voor wandelaars. Wij moeten er nog een paar honderd meer. De kerk erachter is uit de dertiende en veertiende eeuw.

We logeren vannacht  in Lesperon, waar bij helder weer de Pyreneeën al in zicht zijn.
Morgen passeren we Dax en binnen een paar dagen de Spaanse grens. Het wordt spannend of we die zware etappes in de bergen volbrengen, maar een stukje lopen is ook een optie. Niet dat dat nou zo makkelijk is met de bagage op de fiets, maar de vroegere pelgrims deden het ook wandelend en met een snelheid van een paar kilometer op je zadel blijven zitten valt niet mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.