zondag 22 juni 2014

Cagnotte

Het was gisteren een erg hete dag en vannacht ging het onweer flink tekeer. Daardoor was er vannacht geen licht. Als je al zo'n kleine dertig overnachtingsadressen gehad hebt, is het in het donker behoorlijk lastig om de juiste richting naar de wc en terug naar bed te vinden. Bert is al een (andere) keer ruw uit zijn slaap opgeschrikt, omdat ik boven op hem ging zitten, in de veronderstelling dat ik me aan de goede kant van het bed bevond.

Vandaag fietsten we door Dax. De stad was erg rustig, terwijl dat in steden meestal anders is op een zondag. We wilden graag de mooie kathedraal van binnen bewonderen, maar die was pas in de avonduren open. We maakten maar een foto van de buitenkant.
In Dax bloeiden nog een paar magnoliabomen met bloemen zo groot als kinderkopjes. Het was bijna niet te geloven dat het magnolia's waren, maar een mevrouw vertelde ons dat hier de mooiste magnolia's ter wereld te vinden zijn (zie foto).
Onderweg zien we af en toe schattige huisjes, zoals deze met de bijpassende blauw/paarse hortensia's. In de achtertuin bevond zich een lelijk, levensgroot zwembad.
Het weer was grandioos vandaag: voor in de twintig graden en een klein beetje bewolkt met af en toe een zonnetje. We slapen in Cagnotte en beginnen morgenochtend met een flinke klim. Niet zoveel eten dus bij het ontbijt, maar dat is hier niet zo moeilijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.