maandag 9 juni 2014

Bert 66 jaar!

Pinkstermaandag:
hoera: Bert is vandaag 66 jaar oud en dat is geweldig, zo vinden wij. Alle "volgers" , die hem gelukwensten: heel hartelijk dank voor de felicitatie!

Het was weer een schitterende dag (wat hebben we fantastisch weer tot nu toe). Een keer schuilen in een bushokje  voor een onweersbui met een lekker appeltje erbij is heel leuk.
Uiteraard zijn we heel blij dat we nog samen zijn en dat we mogen genieten van het feit dat we goed gezond zijn en deze reis kunnen maken!
Vannacht verbleven wij bij twee behoorlijk oude mensen in het plaatsje St.-Prest, maar wat een service kregen we daar. Het plaatselijke restaurant was gesloten en toen maakte mevrouw een heerlijke koude schotel voor ons en ze bracht ook een lekkere fles Bordeaux mee. St.-Prest is vlak in de buurt van Chartres. Geen Wifi uiteraard (nooit van gehoord, leek het wel), maar dat is niet zo erg voor een keer.
Als we nog zo'n zestig kilometer per dag doen, zijn we aanstaande woensdag op een derde van de tocht en dat is in Tours. De route is niet zwaar, ook al is er af en toe een klimmetje.
Het eerste routeboekje kunnen we dan opbergen.
Het is wel zeker dat het het makkelijkste deel van de reis was en dat we nog heel wat moeten klimmen. We fietsen nu al de hele dag op en neer en dat went, want de benen worden sterker, maar straks zal het een hele dobber worden, al zegt men hier dat de Pyreneeën niet zo steil zijn als de Alpen. We zijn benieuwd.
De kathedraal de Notre Dame van Chartres was heel indrukwekkend (zie foto's).
We overnachten vannacht in Chateaudun, een mooie stad met...Wifi.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.