donderdag 26 juni 2014

España

We hebben de Col du Somport gehaald: 1640 meter hoog. (Lang leve Coronel Sports!!!). Al met al viel het ons eigenlijk wel enigszins mee. Het kwam meer aan op uithoudingsvermogen dan op kracht, want het ging geleidelijker dan we dachten. Heel vervelend zijn de vliegen (nergens over gelezen), die constant om je hoofd vliegen. Je zou bijna wensen dat je met je oren kunt flapperen, zoals een koe. Plotseling (sneller dan we dachten) zagen we de top. Leuk, vooral als je denkt nog een paar kilometer te moeten klimmen!
En weer zat alles mee: niet warm, geen wind, maar toch word je erg warm van het klimmen. De overgang vanaf de top was enorm: plotseling werd het steenkoud en ging het regenen. Alles uit de tassen om warm te blijven maar weer. We gingen in ons enthousiasme te snel naar beneden, waardoor we ons hotel voorbijreden. Was dat even een tegenvaller...
Twee kilometer terug, opnieuw 8 procent omhoog. Verstand op nul en blik op oneindig en rijden maar weer...   Gisteren zagen we, tijdens een wandeling in Urdos nog een grappig hulpmiddel voor burencontact (zie foto)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.