dinsdag 8 juli 2014

Sahagún

Wat een heerlijke dag vandaag: het was ca. 22 graden, in de ogen van de Spanjaarden beslist niet gewoon, want het "hoort" 30 graden te zijn rond deze tijd. Mijn fiets is weer helemaal in orde en het was voornamelijk vlak op het vervolg van de Campos, die zich nog tot Léon uitstrekt. We slapen in Sahagún vannacht om morgen weer verder te fietsen naar Léon, de hoofdstad van de gelijknamige provincie.
Omdat de route vandaag vrijwel gelijk opging met de wandelaars (fietsers zien we vrijwel niet meer), hebben we weer bijzondere ontmoetingen gehad vandaag. Allereerst kwamen we het echtpaar uit Washington weer tegen toen we koffie dronken in een stadje onderweg. Mevrouw kan alleen nog maar lopen met krukken en daarom doen ze de rest van de Camino per bus. Leuk en heel toevallig dat we ze weer tegenkwamen. Bij een rustpunt langs de lange en kaarsrechte paden, die we vandaag moesten gaan, spraken we met Zuid-Koreanen en een Japanner, die Nederland goed kent, omdat hij er geregeld fietst. De man was al 70, maar zag er veel jonger uit. Hij bleef maar foto's maken, maar de Koreanen willen dat niet graag. Per ongeluk staan ze toch op onze foto, maar zonder dat ze het weten. Het lijkt een geloofskwestie (Boeddhisten). Verder een gesprek met een Fransman (die was op de fiets) en gisteren met een Zweeds echtpaar, vrienden van de mensen waar we eerder mee lunchten. Ook hebben we een leuk gesprek gevoerd met twee Ierse vrouwen, die in ons Hostal sliepen.
Er lopen ook mensen uit Zuid-Amerika. Een werelddeel van waaruit we tot nu toe (nog) geen
mensen hebben ontmoet, is Afrika, maar verder zijn er hier mensen van




over de hele wereld aan het wandelen.
We verbazen ons dagelijks over het aantal wandelaars, dat, als een lint zonder einde, langs de route loopt. We wisten niet dat de Camino zo populair was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.