woensdag 16 juli 2014

Melide

Wat was het vanochtend heerlijk! Niet koud en vrij mistig en ideaal om te fietsen. Dat deden we vandaag dus weer maar een halve dag. We zaten al om voor half acht op de fiets en moesten er meteen tegenaan voor een klim van 12 kilometer, waarvan 1 kilometer van tien procent. We kunnen het, maar om nou te zeggen dat dat 's-morgens vroeg meteen makkelijk is, dat gaat te ver.
De weersverwachting geeft voor vandaag een graad of 32 en daarom waren we blij dat we al voor enen in Melide waren, waar we vandaag slapen. We keken even rond en kwamen plotseling een processie tegen. Alle mensen op hun paasbest aangekleed en een kakofonie van allerlei geluiden: vuurwerk, doedelzakken en een blaaskapel. Het bleek om Santa Carmen te gaan en er werd blijkbaar een relikwie meegevoerd. Wat een devotie (ondanks de herrie) en dat ontroert ons, al kennen wij dit soort gebruiken niet.
We hebben nu nog 60 kilometer voor de boeg. Niet vlak, maar de klimmen worden minder. Vrijdagochtend nog wat laatste kilometers en dan hopen we halverwege de ochtend in Santiago aan te komen. Raar, hoor: de fietsen op stal!
Op de foto een indruk van het aantal wandelaars (die hoeven officieel maar 100 km. te lopen). En


Bert bij een stempelpost bij een barretje om de benodigde stempel te halen.  Het is precies de elfstedentocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.