donderdag 17 juli 2014

Loxo





We zijn er nu echt bijna. We hadden het vandaag eventueel kunnen halen, want we moeten nog maar 25 km, maar het is nog best een pittig stukje en we hebben voor maandag pas een terugvlucht geboekt, dus hebben we het maar weer rustig aan gedaan vandaag. Een pittig stukje van 10 procent zat er tussen de klimmen van vanochtend en, alhoewel het mij erg veel moeite kostte, hebben we het volgehouden om in het zadel te blijven. Ondanks de ongeveer 2900 kilometers, die eraan voorafgingen, heb ik nu toch wat spierpijn in de dijen, dat wel!
Het weer is vandaag weer op onze hand: koel en een beetje bewolkt. Wat een "gezegend" weer hebben we toch steeds. En dat terwijl het gisteravond om zeven uur nog 36 graden was! De temperatuur wisselt hier erg sterk gedurende de dag, maar de middagen en avonden zijn erg warm.
En wie hebben we onderweg zoal gesproken? Een Chileen op de fiets, die ons steeds mededeelde hoe moe hij wel was, een Zuidafrikaans echtpaar te voet en een Deense, ook te voet. Een Nederlands echtpaar (wel wat jonger dan wij) ging ons voor op de steile klim en dat stimuleerde ons wel een beetje om ook niet op te geven.
Op de foto's o.a. Eucalyptus-bomen (veel van dergelijke bossen hier in de omgeving), een kerkhof, zoals je hier veel ziet, met hoge graven, waar de overledenen zo'n beetje worden opgestapeld en een hortensia in een bijzondere kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.