woensdag 9 juli 2014

León

We hebben weer een mooie dag gehad vandaag. Het weer was heel aangenaam:  23 graden en een zacht briesje. Na het traditionele biertje gaan we even lekker onder de douche en om een uur of zes gaan we de stad in. Het is een wonderlijke stad: veel moois, maar ook veel lelijks (zie de foto: gelukkig hebben wij strengere regels voor schoorstenen en andere uitsteeksels). Straks gaan we al het moois bekijken en fotograferen. Die foto's volgen morgen.
Bert is herstellende van een fikse verkoudheid, maar hij is nog steeds de hele dag te horen: snuiven, snotteren en hoesten. De voorraad zakdoekjes uit Nederland is inmiddels op en hij snuit nu in schattige roze zakdoekjes.
De Campos is nu ten einde en, gelukkig, er is weer wat groens te zien ( zie foto). Tegelijkertijd zijn de bergen op de achtergrond akelig dichtbij aan het komen en die moeten we deze week en volgende week nog "bedwingen". We moeten nog ietsje minder dan 350 km.voor we in  Santiago de Compostela zijn. De poort (rest van een monasteria) op de foto is te bewonderen in Sahagún, waar we afgelopen nacht verbleven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.