donderdag 3 juli 2014

Belorado

Wat een geluksvogels zijn wij! Nog steeds hebben we geen regen of andere ellende gehad. We zijn vandaag in de provincie Burgos aangekomen en achter ons aan is het in de provincie Rioja, waar we de afgelopen dagen gefietst hebben, noodweer geworden. Er schijnt enorm veel hagel te zijn gevallen en er was onweer en dat moet vreselijk geweest zijn voor de mensen, die daar op de fiets gezeten hebben. Dan piep je wel anders over een stuk fietsen.

Het weer is van streek, zegt men hier, maar wij vinden de temperatuur om te fietsen heel aangenaam. Nog steeds klimmen af en toe en dan maakt de zon het snel erg warm. Normaal gesproken is het hier over de dertig graden, maar nu is het zeker tien graden lager. Het wordt weer warmer, maar gelukkig is het parcours (iets) vlakker geworden, om straks, op het allerlaatste traject naar Santiago, weer flink lastig te worden.
We maakten een (klim)ommetje naar het prachtige "Monasterio de Yuso" (elfde eeuw), vermeld op de werelderfgoedlijst van Unesco.
Een imposant, maar niet mooi gebouw aan de buitenkant, met een binnenkant, die kan evenaren met wat er in Rome te zien is. We verblijven vannacht in Belorado, een klein plaatsje op de weg naar Santiago.
De omgeving van wijnbouw is nu vrijwel verdwenen en daarvoor in de plaats zijn vrijwel alleen graanvelden te zien, onafgebroken.
Op de foto's het moois van het Monasterio en het natuurlijke moois onderweg (in de rotswand zijn oude woningen te zien)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.