maandag 14 juli 2014

Mooi Galicië

Als er mensen zijn, die hun vakantiebestemming nog niet hebben vastgesteld: kom naar Galicië! Het is hier zó ontzettend mooi dat je er eigenlijk niks over moet zeggen. Kijk maar naar de foto's, alhoewel foto's de werkelijkheid niet goed kunnen weergeven.
We merken hier veel Keltische invloeden, zoals kruisen, muziek en zelfs in de Monasteria's zijn Keltische invloeden te ontdekken. Er schijnt zelfs een soort Keltische taal te bestaan, naast het gewone Spaans. We hadden vandaag een rondleiding in het Monasteria van Samos. Zie de foto's.
De mensen zien er hier ook niet echt Spaans uit en zijn lichter van huid en haar dan net over de Spaanse grens. Daar merkten we een bepaalde hardheid (soms zelfs lompheid), die je ook in de gezichten tegenkwam. Hier is men vriendelijk en goedlachs.
Het was vanochtend koud en mistig boven op de berg, maar zo prachtig! Later werd het toch weer warm, maar minder warm dan gisteren. We spraken met een zeer bevlogen Duitser, die met ons de rondleiding volgde en met een behoorlijk vermoeide Ier, die het slapen in de albergues niet meer ziet zitten: gesnurk en gestink en dat had hem al nachten uit de slaap gehouden. Hij is te voet, de stakker. We zagen weer blaren in alle soorten en maten. Zie het omhooggaande steenpad voor de wandelaars, waar wij meestal over de asfaltweg gaan! Wij hebben echt nergens een centje pijn!
We slapen in Sarria, nog maar 125 kilometer te gaan tot Santiago. We verdelen de rest van de kilometers over de rest van de week (nog best wat klimwerk voor de boeg, maar niet meer zo hoog). We proberen na het volgende weekend een vlucht naar huis te boeken. Het zal raar zijn weer in ons oude leven te stappen na dit grote avontuur!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.