zaterdag 28 september 2019

Walvissen!

We vielen onder de gelukkigen, die walvissen van dichtbij kregen te zien. De foto's zijn niet te vergelijken met wat we te zien kregen als ze uit het water omhoogkwamen, want het is heel erg moeilijk om precies op tijd af te drukken. Onze kwaliteiten als het gaat om fotografie zijn ook niet geweldig natuurlijk, maar zonder een camera voor je ogen is de werkelijkheid het leukst.
Volgens de kapitein van de catamaran (groot soort), zagen we eerst een paar "jongeren" en later een paar groten. 
Je weet ongeveer waar ze zitten als ze gaan "spuiten" en dan is het wachten tot ze omhoog komen.
We kregen weer veel informatie over het fenomeen walvis, want dat is het: een fenomeen. Zó groot dat het wel onderzeeboten lijken. Alleen dan leuker!
Ze moeten erg sterk zijn om zo uit het water omhoog te springen en te draaien. We hoorden ook dat ze honderd jaar kunnen worden en dat ze 24 uur met 1 kant van hun lijf slapen en met de andere kant ademen en eten. Als ze dat niet doen, gaan ze snel dood, want ze kunnen maar ruim een half uur onder water blijven zonder te ademen.
Het was geweldig om ze in het echt te zien en van zo dichtbij nog wel!
De boot ging weer heel hoog en diep en van links naar rechts, want de zee was behoorlijk ruw. Gewapend met drukarmbandjes en een (nieuw soort) pil in ons lijf, ging het ook dit keer goed, in tegenstelling tot hoe het de pechvogels verging, die beneden ons ziek lagen te zijn. Misschien krijgen we eindelijk zeebenen?
Na het aanmeren namen we een ijsje (2 bolletjes zeiden we) en kregen een ijsberg. Het was lekker, maar het haalde het niet bij het ijs van de Hoop😉.
Na een heel lange wandeling door de stad, namen we nog een biertje. Vanavond wordt (zoals iedere zaterdagavond) hier vlakbij in Darling Harbour, waar toevallig ook ons hotel is, een vuurwerkshow gegeven. Een levendige stad is het, dat kan je gerust zeggen!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.