zondag 29 september 2019

Tasmanië

Weer een etappe verder: mooie vlucht gehad langs de oostkust van Australië. Het zicht was mooi helder. Alleen hadden we de telefoons opgeborgen, dus foto's maken was er even niet bij.
Het is hier erg mooi en ook wat frisser dan op het vasteland van Australië, maar het is droog en dat is al heel wat voor Tasmanië, zo lazen we. Voor de komende dagen is de weersverwachting goed. We boffen weer. We hebben nog geen druppel regen gehad sinds we van huis gingen.
Wat ons de hele vakantie al opvalt: leuke restaurantjes heb je nergens, ook niet in Singapore. Het is overal lawaaierig en ongezellig. Dat ligt niet aan de mensen, maar aan de "restaurants", als je ze zo noemen kan.
Het lijken meer kantines, met enorm veel lawaai en neonachtig licht. Het eten is wel goed (vanavond zelfs heerlijk: verse vis van de haven, meteen klaargemaakt), maar vanavond moesten we bijvoorbeeld in de rij staan voor onze bestelling en we kregen zo'n soort vliegende schotel mee voor als je bestelling klaar is. We waren bang dat we hem niet zouden horen in al die herrie om ons heen, maar na tien minuten schrokken we van de lichtsignalen en het alarmgeluid op onze tafel. Dat betekent dat je je bestelling kunt ophalen.
In Nederland is dat soms ook, maar dan bijvoorbeeld bij McDonalds. Hier is dat vaak.
Als je geen tafel kunt vinden en er staat iemand op, ruim je zelf de vieze boel op en zet je dat op een stoel naast je, zodat je daar kunt gaan zitten.
Als je je eten niet opkrijgt, geef je het af bij de tafel naast je en dat is fijn voor die mensen als ze net binnenkomen. Heel gewoon en om je slap te lachen!
Kortom: een romantisch etentje zit er niet in. Wij hebben nog wel nette kleren en schoenen mee. Die gaan we in ieder geval niet gebruiken, want iedereen loopt in sport- en/ of vrijetijdskleding.
Voor sommige dingen moet je dus niet "downunder" zijn. Wat echt geweldig is dat de mensen hier zo aardig en vrolijk zijn (wel heel lawaaierig, maar dat zijn wij zelf ook wel eens). Omdat er hier zulke grote eetgelegenheden zijn, verga je van de herrie.
Misschien zijn we gewoon verwend in onze restaurants in Nederland.

Morgen gaan we weer op excursie en we moeten alweer vroeg op, maar dat vinden we niet erg. We liggen ook vroeg op bed.
De dag erna hebben we een "vrije" dag. Eigenlijk is dat niks voor ons, maar in Hobart is vast wel iets interessants te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.