zaterdag 21 september 2019

Kajakken in de Everglades

Het was vandaag hard werken, want we hebben een kajaktocht gemaakt, onder leiding van een gids.
Omdat we vroeger alleen met de kinderen hebben gekajakt (heel lang geleden), kregen we eerst uitleg. Het bleek niet zo moeilijk, maar wel heel erg inspannend. Onze armen werden al snel pijnlijk, maar stoppen is natuurlijk geen optie. In een kleine groep van 3 kajaks (tweepersoons) en de gids in de vierde, ging het tegen de wind in over een groot meer. De wind blies veel rook onze kant uit, dus het stonk nogal zo af en toe. In Australië zijn altijd heel veel "bushfires" en de mensen zijn wel wat gewend. Vanaf de kant konden we zien waar het was. Jammer, maar het zicht werd er niet zo erg door beperkt.
We gingen de smalle doorgangen in, waar prachtige bloemen bloeiden en waar je veel vogelgeluiden hoorde. We dronken limonade en aten fruit op een zandbank. Leuk: mensen uit Australië, maar ook een pas getrouwd stel uit Canada. Ze waren allemaal wel erg jong, maar dat mag 'm de pret niet hinderen. Het is altijd leuk als je met veel verschillende mensen zo'n excursie doet. Het waren maar drie boten, maar toch krijg je dan verhalen over het thuisland en wij kunnen dan lekker opscheppen over ons, volgens Rutte 😉, prachtige landje.
Het was een hele mooie dag met veel zon en een temperatuur van iets over de twintig graden. Niet zo warm (voorjaar hier), maar de zon is gevaarlijk, dus petje en hoedje mee.
Foto's namen we niet, want onze toestellen moesten waterdicht verpakt worden in een ton en toen we merkten dat de gids foto's nam, vonden we het al snel makkelijk en vroegen we of ze opgestuurd kunnen worden via een link. Dat was niet ongewoon, dus we lieten weer anderen het werk voor ons doen.
Foto's volgen dus nog, als het goed is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.