maandag 16 september 2019

Singapore

Na een hele lange tijd maken we weer een berichtje op het weblog. Dit keer zijn we in het verre oosten en daarom hebben we de fiets maar thuisgelaten, al gaan we wel een paar keer fietsen in Australie.
Na een lange, lange, lange vliegreis, kwamen we met een dreun (!) op de landingsbaan in Singapore aan. Van de vlucht hebben we, behoudens een paar keer turbulentie en daardoor rondspattende koffie, niet veel gemerkt. We zaten in het middengedeelte en konden amper naar buiten kijken. Al snel na vertrek gingen de lichten uit en de gordijnen dicht, want het was kennelijk al gaan schemeren en veel mensen wilden een soort van vooruitslapen proberen. Het is ons niet gelukt om te slapen, maar ja...we zijn ook nog nooit zover weggeweest en dat is op onze leeftijd wel een spannend gebeuren.
Wij zaten dus grotendeels met wijdopen ogen rare films te kijken, want de goede films kenden we al of slaapmuziek te luisteren met een headset. Ook dat hielp niet. Bert heeft ook nog veel gepuzzeld en ik heb veel gezucht, want het is me een zit, hoor! Elfeneenhalf uur en nu moeten we over twee dagen nog acht uur naar Brisbane in Australiƫ vliegen. Een rare happening was het ontbijt gisteravond om half tien, want we kwamen vanochtend om vijf uur plaatselijke tijd aan in Singapore. Je lijf en je hoofd is dan wel in de knoop.
Singapore is overweldigend. Gigantische gebouwen, enorme shoppingmalls, waar we snel weer uitvluchtten en werkeliik bloedheet! Heel schoon is de stad en heel druk en er rijden heel veel bussen.
Auto's ook, maar als je om je heen kijkt, zie je altijd een stuk of vijf bussen.
We hebben een paar uur geslapen en daarna een paar uur gewandeld, o.a. langs het stratencircuit voor de formule 1 a.s. Vrijdag. Wij zijn dan gelukkig weer weg, alhoewel: het zal best een happening worden en Max is er ook.
Omdat het zo warm was, zijn we halverwege de middag naar het hotel aan Orchard Road (Leo SayeršŸ˜‰) teruggegaan, onder de douche gestaan en weer een tukkie gedaan. Door de jetlag kan je moeilijk lezen oid, want je ogen vallen snel dicht. Morgen gaan we met een hop-on/hop-off-bus de stad verkennen en ook een ritje in het beroemde reuzenrad makenWe hopen dat er wat minder smog is dan vandaag. Er was wel zon, maar de lucht was nauwelijks blauw en dat schijnt door de bosbranden in IndonesiĆ« te komen. Daar ruikt het af en toe ook naar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.