maandag 23 september 2019

1770

Het was vandaag een lange rit, meer dan 400 km. naar het plaatsje Agnes Water (nog steeds in Queensland), waar we slapen. We waren al even in 1770 (seventeenseventy), om te kijken waar we morgen met de boot vertrekken om naar het Great Barrier Reef te varen.
We zagen een prachtige zonsondergang op de plek waar Captain Cook in 1770 aan land kwam. Het plaatsje heeft daarom deze bijzondere naam gekregen.
Onderweg zagen we al dat het erg droog is. Het gebied waar we doorheen reden heeft een ruige, ongerepte natuur. Een beetje zoals in cowboy-films. Hier en daar een huis of boerderij met golfplatendak en verder erg leeg. Hier aan de kust is het weer heel erg mooi. Het heeft in veel streken in het binnenland al zeven maanden niet geregend, behalve 1 bui in april van dit jaar. Ook de vorige zomer was heel erg droog. Toen we aankwamen bij onze Zen b&b (met van die klingelende windpijpen, niet erg zen hoor) zaten er een paar kangoeroes in het gras bij onze kamer om wat te eten van het hier besproeide gras. De arme stakkers lijden erge honger door de droogte. Het maakt je somber, want zij en veel andere beesten hebben het erg slecht door de klimaatverandering.
Je wordt zo wel met je neus op de feiten gedrukt.
Nou hèbben we foto's en nu willen ze niet laden vanwege de slechte verbinding. Morgen nog eens proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.