donderdag 19 september 2019

Peregian Beach

Na een vermoeiende vlucht, landden we in Brisbane, plaatselijke tijd half zeven in de ochtend. Er stond een auto voor ons klaar op het carpark bij het vliegveld en daar hoorden we voor de eerste keer: " no worries, man!" Tot nu toe merken we dat dat hier heel vaak gezegd wordt en dat is erg grappig en leuk om te horen in je vakantie.
De mensen maken een vriendelijke, maar nonchalante indruk hier. Dat is wel prettig, maar het is even wennen als je als punctuele Hollander wilt dat ze even om de auto willen lopen om te kijken of er schade is, zodat die ons later niet in de schoenen geschoven kan worden. Dat vond de betreffende werknemer een beetje overdreven en vandaar dat no worries, man.
Hij liep, lacherig, toch mee en liep demonstratief rond de auto en constateerde dat de spiegel schade had. We vragen ons af of hij het noteert, maar vooruit: meer kunnen we niet doen. Kennelijk kijken ze hier echt niet zo nauw.
De reis ging richting Noosa Heads. We slapen vier nachten in het plaatsje Perigian Beach, op een meter of twintig van het strand. Heerlijk met het geluid van de zee, in een groot Beach House met twee verdiepingen. Een kleinere was niet vrij deze periode, maar het is voor ons geen probleem. Er klinken allerlei vreemde geluiden (vogels?) uit de tuin. Behalve een paar kleurige kippen, hebben we nog geen andere vogels gezien.
Het geluid van de oceaan is overweldigend en rustgevend tegelijk en we gapen ons suf. Het wordt vroeg duiken, want in het vliegtuig konden we slecht slapen.
Morgenochtend vroeg (6 uur) gaan we naar Fraser Island met een gids, door een stuk regenwoud wandelen en een strandtocht per landrover. Misschien nog zwemmen, want het is overdag best warm.


Zonsopkomst boven Australiƫ vanuit het vliegtuig

Peregian Beach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.