donderdag 9 juni 2016

Prenzlau

Alweer een schitterende dag wat het weer betreft. Ook het fietsen was vandaag weer door een mooie omgeving en, omdat we niet meer de route uit ons boekje volgen, maar de Duitse Berlin-Usedom in omgekeerde richting, gaan we over veel betere wegen. Wel rijden daar ook auto's, in tegenstelling tot de Hanzen-route. Minder bos nu en veel landbouwgrond met erg veel windmolens. Duizenden passeren we. Met zulke aantallen is het wel erge horizonvervuiling! Prenzlau is een mooie stad en de laatste hanzestad, die we bezoeken. Er werd hier flink gebombardeerd door het Rode Leger in 1945.

We delen de route naar Berlijn in stukjes, want Berlijn geeft de enige mogelijkheid om rechtstreeks per trein naar Nederland te gaan zonder overstappen. De hele route terug naar Nederland zou teveel tijd in beslag nemen. We zijn nu een paar weekjes eerder thuis, maar dat is niet zo erg. In Nederland zijn we ook nog lang niet uitgefietst.
Gisteravond was het even doorzetten geblazen en wisten we weer waarom we, normaal gesproken, nooit naar een Griek gaan om te eten. Dit keer hadden we geen keus, dus het moest maar. We bestelden met ons tweetjes 1 menu en dat was me toch een hoeveelheid vlees, friet en aardappelkroketjes....Zie de foto's. Één van de foto's laat het uitzicht zien vanuit onze hotelkamer. Dat was nogal een tegenstelling tot de dag ervoor, maar de stad Strasburg is nogal armoedig en echt Oostduits.
Verder kwamen er diverse mails en berichten binnen vanwege het feit dat Bert vandaag 68 is geworden. Dank daarvoor!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.