vrijdag 10 juni 2016

Angermünde

Veel wind vandaag op wat, voor wat deze tocht betreft, de laatste fietsdag. Het weer is onveranderd mooi, maar er staat een harde wind, die we (gelukkig maar) de meeste tijd in de rug hadden. Helemaal blij waren we daarmee omdat het stuk naar Angermünde erg heuvelachtig is. Onderweg veel hele mooie meren, onder andere de Unter- en Oben-Ueckersee. Vreemd daarbij is dat de Unter- bovenaan ligt.
Morgen gaan we een klein stukje met de trein vanuit deze mooie, maar wat ongezellige stad Angermünde naar Berlijn, waar we een paar dagen blijven om dinsdag met de trein terug naar Amersfoort te gaan.
De vakantie hier duurt dus aanmerkelijk korter dan we gedacht hadden. Het was een erg mooie tocht, maar we hadden al ver voorbij Berlijn willen zijn op dit moment, want het was me wat met de wegen en fietspaden! We zagen ook weinig mede-fietsers, wat op al onze fietstochten wel anders was.
We hebben geen spijt, het was interessant en heel erg mooi, vooral langs de Oostzee-kust. We kunnen wel stellen dat we totaal onvoorbereid waren op de slechte paden en dat dat niet echt prettig was, al hebben we geen schade geleden.
We hadden ook niet verwacht dat de overgang naar de voormalige DDR nog zo duidelijk te merken is. Het is een heel bijzonder gebied, waar het over grote stukken erg rommelig en ongezellig is en dan ineens weer een stuk weelderigheid met grote en luxe huizen opdoemt.
De enorme oerbossen zijn heel indrukwekkend. Dat hebben we nog weinig gezien en ook dat wisten we niet, maar daarvan kan je alleen maar genieten (als je niet verdwaalt😄).


Natuurlijk berichten we nog over Berlijn.
Op de foto's: alweer de baksteen-architectuur, dit keer in de hanzestad Prenzlau, één van de vele klaproosvelden (hier en daar ook al lavendel gezien en geroken) en de Unter-Ueckersee, die dus eigenlijk de bovenste is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.