zondag 5 juni 2016

Lubmin

We besloten toch maar niet op Rügen te blijven. Het is een mooi eiland, maar het is niet mooier dan de rest van de kust. Bovendien, zoals we gisteren al aangaven, is het hier een beetje DDR-achtig.
Het werd weer een soort mountainbike-tocht. Langs de mooie kust, maar over een erg slecht pad. We kwamen vandaag een eenzame Nederlander tegen en een Nederlands stel. Iedereen heeft het over de slechte paden. Het weer is geweldig, dus we moeten niet klagen, maar we gaan waarschijnlijk niet verder dan Berlijn, omdat we van daaruit met de dagtrein eventueel rechtstreeks naar Amersfoort kunnen reizen. Berlijn heeft zoveel te bieden, dat we daar ook een aantal dagen kunnen verblijven. We zien wel. In ieder geval gaan we het aantal kilometers per dag terugbrengen, want anders wordt het wel erg hard werken in onze vakantie.
We verblijven momenteel in een hotel aan het strand en je wilt niet weten wat voor hotel! Het uitzicht is prachtig, maar het lijkt een voormalig bejaardenhuis met verhoogde bedden en een stang om je aan vast te houden onder de douche! Het ruikt naar Voor Anker (voor de Huizers die dit misschien lezen).
We kregen er de slappe lach van: zal zoiets onze toekomst zijn? Dan kunnen we nu alvast wennen.
Op de foto's: de hanzestad Greifswald met weer de bekende geveltjes in baksteenarchitectuur, boten langs de zeearm Ryck en de boulevard voor ons hotel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.