zaterdag 4 juni 2016

Poseritz op het eiland Rügen

Vannacht slapen we op het eiland Rügen. Dat is een eiland, dat een beetje Pools aandoet, want de plaatsnamen eindigen allemaal op ....itz of ....ow.
Eigenlijk zouden we hier wel een dagje willen stoppen, want de fietsen hebben wat onderhoud nodig. De versnellingen gaan wat ratelen, maar we zijn in een soort van, wat ik maar Oostblok-) hotel noem. Het is erg rustig en het is ook een prachtige omgeving, maar ze zitten hier niet echt op ons te wachten, zo lijkt het. We hebben nog geen glimlach gezien, dus die maken we zelf maar!
De pitstop komt een andere dag wel, niks aan te doen.
Onderweg reden we weer langs de Oostzee-kust (prachtig, verveelt nooit) en kwamen we via de hanzestad Stralsund op dit eiland.  Behalve hanzestad is dit ook een prachtige badplaats. Op het fietspad werden we  afgesnauwd door een "stral" -bezopen mafkees, die met zijn vuisten zwaaide dat we niet moesten bellen. Moet kunnen, we waren niet echt bang.
De regionale bewoners klagen hier ook over de fietspaden. We hebben ze vandaag op dit eiland dan ook een beetje vermeden door op de verkeersweg te gaan rijden. Gevaarlijk, dat wel, maar je moet kiezen, we waren gewaarschuwd voor de fietspaden. We hebben het overleefd en het was het mooiste weer van de wereld. Bijna 29 graden, zoals ook verwacht werd. Dat moet wel een beetje te maken hebben met Maria in mijn



fietstas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.