donderdag 26 mei 2016

Grünendeich aan de Elbe

Vanmiddag hadden we dan toch een beetje regen. Miezerig was het, dus erg nat werden we niet. Het was niet koud, maar het mag wel wat zomerser worden. We hebben de zon de laatste dagen nauwelijks gezien.
Gelukkig was de route niet zo lastig als gisteren. Achteraf bleek dat er aan het eind van de route van gisteren een alternatief genoemd werd, maar dat is dus net de verkeerde plek om dat te vermelden. Zoiets hoort aan het begin te staan natuurlijk!
We bezochten vandaag het oude stadje Stade, een echte oude hanzenstad met prachtige gevels. Op de foto ook nog een oude kraan, waarmee de goederen uit de boten werden getild. Hij ziet er mooi en modern uit, dus vragen we ons af hoe oud hij werkelijk is.
Morgen varen we over de Elbe. Een enorm brede rivier, die we nu voor de tweede keer overvaren (duurt een half uur). De eerste keer was op onze eerste lange fietstocht naar Kopenhagen.
Op de dijk, vlakbij ons, rommelige😚, hotel, troffen we een echte schapenberg aan. Leuk, want in Z-Afrika wordt de Skaap-wijn verbouwd op de Skapenberg, maar daar hebben we nooit een schaap gezien!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.