maandag 23 mei 2016

Dötlingen

Gelukkig zijn we bijna alle regen weer misgefietst. Alleen bij het vertrek hadden we wat lichte regen.
Het werd weer prachtig om een uur of half elf.
Het landschap verandert langzaam maar zeker en dat vinden we wel aangenaam. Veel bossen, waar we bordjes zien die vertellen over  het feit dat de bomen allemaal geplant zijn na 1945. Wie weet is hier wel het een en ander gebombardeerd geweest? Al liggen er geen echt grote steden in de buurt, behalve Bremen. Misschien vergis ik me, want geschiedenis was nooit mijn favoriete vak en nu vind ik dat wel eens jammer. In ieder geval zijn al die "nieuwe" bossen erg mooi en er zijn ook aardig wat (stuw)meren te vinden, waardoor het erg afwisselend is. We zagen gisteren al een reetje op een paar meter afstand en een kudde verderweg en een (dood) hermelijntje en natuurlijk zien we veel hazen en konijnen.
We ontmoetten al een paar keer twee mannen (relatie onbekend), die tot Bremen dezelfde route volgen. Het routeboekje is niet altijd even duidelijk en we kunnen elkaar soms op weg helpen, want vier weten er meer dan twee.
Tot onze verrassing moesten we vandaag het laatste stuk naar Dötlingen flink klimmen. Een klim van 8,7 % is wel weer even wennen!
Helaas vergaten we vandaag foto's te nemen, maar dat komt wel weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.