vrijdag 27 mei 2016

Esingen

Gelukkig scheen de zon vanmiddag weer. Het was de hele dag droog en de temperatuur was rond de twintig graden, maar met een zonnetje erbij ziet alles er toch wat vrolijker uit.
We voeren over de Elbe met één van de vele veerboten. Op de rivier varen geen zielige bootjes, zoals op de foto te zien is. Opvallend bij deze boot is dat hij niet helemaal volgeladen was, terwijl meestal de containers hoog opgestapeld staan.
Je vraagt je altijd af waar al dat water, wat naar zee stroomt, vandaan komt. Dat vragen we ons ook wel eens af bij kleine riviertjes, maar bij deze gigant is dat helemaal onbegrijpelijk.
Vandaag fietsten we maar ongeveer 25 kilometer, maar morgen gaan we de 60 zeker weer halen als we naar Bad Oldensloe fietsen. De daaropvolgende halte is Lübeck. Dat moet ook een mooie stad zijn.
Het fietsen gaat prima, als we maar op tijd en voldoende eten, want anders zak je (ik) nog weleens even in. Soms is het lastig om daar voor te zorgen omdat er weinig winkels en restaurants zijn in deze  niet zo dicht bevolke streken. Voor noodgevallen hebben we altijd wat in de tas en, vaker dan in Nederland, staan we soms ineens voor een Bäckerei met allerlei lekkers. We verliezen dan ook nooit enig gewicht tijdens onze tochten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.