woensdag 25 mei 2016

Fietsroute?

Vanochtend zijn we weer uit Bremen vertrokken en nu zijn we in Selsingen. Bremen was leuk, met hele smalle straatjes met kunstnijverheid en sieraden en gezellige restaurantjes. Ook is er een prachtige Domkerk met fresco's aan de buitenkant. Heel bijzonder. Het gerechtsgebouw is ook apart, omdat de tien geboden in gouden letters boven aan de gevel staan. Vroeger was dat heel gewoon, maar tegenwoordig zou men daar waarschijnlijk bezwaar tegen maken.
Selsingen heeft niet zoveel te bieden, maar voor een provinciestadje is het hier best druk. Volgens Bert heeft hij hier 48 jaar geleden een poosje vlakbij Seedorf  (Hohne) gelegerd gezeten tijdens zijn diensttijd.
De weg hiernaartoe was een regelrechte ramp en we hadden beter met een tractor kunnen vertrekken uit Bremen. Het staat allemaal als fietsroute omschreven, maar zoals op de foto te zien is, was het net een cross. Goed dat het (alweer) niet regende, want dan waren we niet ver gekomen en dan hadden we onder de blubber gezeten. Niet alleen modder en klei, maar ook wegen met alleen maar keitjes en grintwegen en ook asfalt met enorme kuilen waren ons deel vandaag.
Van onze oude bovenbuurvrouw kregen we een soort talisman in de vorm van een afbeelding van de Heilige Maagd mee voor we weggingen. Dat was erg lief en eigenlijk niks voor ons, maar we beginnen te geloven dat Maria er tot nu toe voor zorgt dat het niet regent. Wèl is het nu een graad of vijf te koud. Ook daaom nog even vragen, dus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.