zondag 13 oktober 2019

Nogmaals: The Grampians

We logeren aan de rand van dit gebied en, ondanks dat we op een paar bergen uitkijken, hadden we geen idee hoe mooi het hele gebied is.
Voor wat betreft het ontstaan: de bergen werden gevormd als sediment onder de zeespiegel, maar liefst 430 miljoen jaar geleden. Er zijn sporen van de eerste bewoners (de Aboriginals), die wijzen op bewoning meer dan 22 miljoen jaar geleden. Zij maakten grottekeningen en woonden over het algemeen in schuilplaatsen in de rotsen.
Er zijn wandelroutes door het hele gebied en er gaan er ook naar de hoogste toppen. Wij kozen voor mount William. We weten niet precies hoe hoog de top is, maar we konden de auto kwijt op 2 km. van de top en de rest moest te voet. Dat viel niet mee, maar we werden beloond met een prachtig uitzicht, helemaal rondom.
Vlak bij de top kwamen we een Australisch echtpaar tegen en we hadden het erover dat een foto geen recht doet aan zoveel moois. Zij antwoordde: onze ogen moeten wel door een heel hoge intelligentie bedacht zijn, veel knapper dan de uitvinder van de camera. Dat is een waarheid als een koe!












Een paar walibi's in het bos (tussen de boompjes)




Voorjaar!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.