zaterdag 19 oktober 2019

Beetje koud hier

Als je verwacht in een soort van sub-tropisch gebied te komen, voelt 16 graden toch wat koeltjes aan. Bovendien: als de zon weg is, daalt de temperatuur gauw nog een stuk of zes graden.
We hebben dan ook de haard aan (echte houtkachel) in ons verblijf voor twee nachten in de Valley.

Heerlijk warm en: een elektrisch onderdeken😉

Zojuist hadden we een gezellig glaasje wijn met de nieuwe buren voor één nacht, want dat bleken Nederlanders te zijn en dat is best wel even fijn kletsen. Zij begonnen net aan hun reis en komen van de tegenovergestelde richting. Ze konden ons informeren over het gebied waar we morgen naar toe gaan. Dat heet Flinders Rangers National Park en er is helemaal niets, volgens hen. Ook leuk om te weten natuurlijk. Eigenlijk wisten we dat al, want het is een woestijnachtig gebied met roodgekleurd  gebergte. We logeren daar op een verblijf bij een schapenboerderij. We zijn benieuwd.

Vandaag zijn we op een boerenmarkt geweest. Leuk om mee te maken. In de middag zijn we naar Jacob's Creek Winery geweest, maar het is nu eigenlijk geen goede tijd om mee te maken hoe de wijn gefabriceerd wordt, dus zijn we niet rondgeleid. We waren erg onder de indruk van de grootte van het bedrijf en hebben natuurlijk een fles wijn gekocht.
We hebben ook weer een flinke wandeling gemaakt. Dat is goed voor de lijn, die erg te lijden heeft in deze vakantie.
Nog wat bijzonderheden: Er zijn hier veel kerken en die zijn allemaal Luthers. Dat komt doordat het gebied bewoond wordt door heel veel Duitse families. De geschiedenis gaat terug tot ongeveer 1840, toen de eerste pioniers hier kwamen om wijn te verbouwen en te genieten van de godsdienstvrijheid, die ze in Duitsland niet hadden. Op oude kerkhoven zie je alleen maar Duitse namen en graven uit bijvoorbeeld 1870. We kunnen het op vakantie vaak niet laten om even een kerkhof te bezoeken.
Het is goed om te weten waar je staat in het leven en dat je hier maar een klein poosje bent. Het leven is daarom erg speciaal. Jaja, zo serieus zijn we ook best wel😄.

Nog 1 week en dan gaan we weer naar huis, maar tot die tijd proberen we nog even te genieten!









De boerenmarkt

Aan de koffie op de markt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.