vrijdag 18 oktober 2019

Barossa Valley

Het ontbreekt ons niet aan afwisseling deze vakantie. Van het mooie Kangaroo-Island naar de wijnstreek Barossa Valley.
Kangaroo Island is een paradijs, zoveel rust, ruimte en natuur. Het is 145 km. lang en 57 km. breed. Er zijn 4.500 inwoners en 3 politieagenten. Er gebeurt eigenlijk niet veel, er is ook geen criminaliteit. De deuren blijven open, want er wordt toch niet gestolen. Er is niet eens een bioscoop, theater of andere uitgaansgelegenheid. Een restaurant in een boerenschuur was voor ons een bijzondere belevenis. Gelukkig had Bert zijn colbert thuisgelaten, want dat kennen ze hier niet, hoor! Het eten was goed, dat was fijn.


Ons restaurant


Vandaag ging de Ferry flink tekeer, dus het was een onrustige overtocht en vanwege wegwerkzaamheden kwamen we, ondanks de navigatie, dwars door de drukke stad Adelaïde.
Inmiddels zitten we mooi tussen de wijnvelden, zover we kunnen zien. Er zijn hier heel veel wineries en morgen gaan we de Jacob's Creek bezoeken. Dat is hier verreweg de grootste met een mooi visitor-centre. Overigens zitten hier heel veel Duitse families, die als eersten in Australië met de druiventeelt zijn begonnen.

Nooit zagen we zo'n blauwe zee als hier. Niks gefotoshopped, zo is het echt, maar alleen als het mooi zonnig is natuurlijk


Met een beetje tegenlicht wordt de foto zó


Druiven, druiven, druiven


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.