maandag 21 oktober 2019

De laatste excursie

Vanuit Rawnsley Parkstation hadden we vandaag onze allerlaatste excursie van deze prachtige vakantie.
Het was vanochtend meteen al warm en vanmiddag was het 32 gr. C. Volgens onze gids wordt het volgende week over de veertig graden. Dan zitten wij hopelijk al weer thuis op de bank. Aan alles komt een einde.
De excursie liet ons zien hoe groot, eenzaam en droog (zeker op dit moment) de Outback van Australië is. De aarde is vaak rood door de ijzeroxide in de grond en de bergen zijn dan ook vaak prachtig rood, vooral als de zon erop schijnt. Er loopt een weg van hier naar Alice Springs van 900 km. door soortgelijk landschap.
We waren met zes personen, waaronder een echtpaar uit Delft (!). De gids besteedde veel tijd aan het uitleggen hoe de verschillende rotsformaties zijn ontstaan. Dat was 550 miljoen jaar geleden, op de zeebodem. Toen het water verdween, werd de aarde steeds wat omhoog en in elkaar gedrukt en werden de aardlagen over elkaar heen gevouwen. Je verstand staat erbij stil als je aan die miljoenen jaren denkt en aan de krachten, die dat tot stand brachten (en nog steeds brengen).
Je voelt je klein en nietig bij dat alles. We zagen weer veel kangoeroes, emu's, walibi's en ook arenden.
Aan de lunch aten een paar mensen kangoeroe (!). Toch wat raar, al vinden we het zelf normaal om een koe of een varken te eten 😉. Het is trouwens erg lekker en gezond!
Foto's van de telefoon krijgen we slecht over vanwege de matige verbinding, maar hieronder toch een paar.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.