woensdag 16 oktober 2019

Kangoeroes, Koala's, Zeeleeuwen

We werden een beetje raar wakker vanochtend. Verbaasd constateerde ik dat Bert al om half zeven onder de douche stond. Toen ik zei: "wat ben jij vroeg?", antwoordde hij: "zeven uur, hoor". Daarna vielen we van de ene verbazing in de andere, want horloges, ipads, telefoon en tv gaven allemaal een verschillende tijd aan. Lastig als je om negen uur opgehaald zal worden, dus deden we ons best om achter de juiste plaatselijke tijd te komen. Dat moesten we echt googelen! Wat bleek? We zitten weer in een andere tijdzone. Het verschil met de midden-europese tijd was nu ineens achteneenhalf uur.
De excursie was ook vandaag heel erg de moeite waard.
We hebben de hele dag dieren gezien. Onze enthousiaste gids Coraline nam ons mee op een onvergetelijke tour over Kangaroo Island. We zagen de verschillende soorten eucalyptusbomen, waar het hele eiland mee bezaaid is en bovengenoemde dieren, vaak met baby's. Wat heerlijk dat we in de lente hier zijn. Zoveel jonge dieren met hun moeders (die kan je herkennen, want ze zijn bij het jong in de buurt, de vader bemoeit zich er over het algemeen niet zo mee). (!)
De tijd van het jaar is ook fijn vanwege het feit dat er nog niet zoveel toeristen zijn.
Het weer was eerst lekker warm en zonnig, maar in de middag was er storm en regen. Gek hoe het weer in heel Australië steeds wisselt gedurende de dag. Toen we terug waren op ons logeeradres scheen het zonnetje weer volop.
We maakten weer tientallen foto's, want alles is hier de moeite waard en voor ons heel bijzonder.
Nog een dag genieten hier en dan gaan we weer. Heerlijk, zo'n nomaden-bestaan! We hebben nog een ruime week, maar we zouden het nog wel even vol kunnen houden zo.



Ochtend vanuit ons raam, maar hoe laat?













Op weg naar Remarkable Rocks, je ziet wel waarom





















Bbq als lunch


Zó schattig





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.