maandag 6 februari 2017

Sneeuwscooters en huski's

Gisteravond hadden we de sneeuwscooter-tocht. Het was erg leuk. Spannend, dwars door de bossen en over een heleboel bulten. Onderweg in een tipi warme drank en voor Bert een worstje, geroosterd boven het vuur. De gids was een leuke knul, die liedjes zong en verhaaltjes over de oertijd vertelde. Wat ze al niet doen voor de toeristen. Het was in het bos niet koud, maar op de meren, waar je ook overheen rijdt, was het veel kouder. We schatten dat het ruim tien graden onder nul was. Dat is voor hier om deze tijd best warm, maar het voelt wel kouder dan wij gewend zijn.
Vanochtend had ik, Magda, spierpijn onderin mijn rug, want ik zat achterop en dan slinger je alle kanten op. Helaas heb ik van de rit (nog) geen foto, want die hebben anderen genomen met hun toestel en we krijgen ze nog van hen.
Het weer is nog steeds somber, met af en toe lichte sneeuw. Jammer dat de zon niet schijnt, want dan moet al die sneeuw helemaal prachtig zijn om te zien. De bomen buigen door onder de vracht!
Vanochtend hadden we de huski-sleden-tocht en dat was heel apart. Omdat het dag was, zagen we pas goed hoeveel sneeuw er ligt. De honden trekken als gekken aan de slee. Je kunt zelf wel wat afremmen, maar niet echt sturen. Gelukkig zijn ze goed afgericht!
Wil en Wim hebben in Tromsö elke avond Noorderlicht, maar wij hebben het nog niet gezien. Hier in Lapland is het meestal ook goed te zien, maar nu niet dus!
Als het maar niet "op" is als we daar zijn....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.