donderdag 9 februari 2017

Hurtigrute

Gisteravond zijn we samen nog een keer op de uitkijkpost voor het Noorderlicht geweest en hebben  meer dan een uur staan blauwbekken. We hoorden dat het Noorderlicht het sterkst zou zijn rond tien uur, maar om kwart over negen waren we zó ontzettend koud geworden dat we besloten weer naar het hotel te lopen, een wandeling van ruim veertig minuten. Halverwege was het plotseling boven ons hoofd en toen zijn we hardlopend weer teruggegaan, want op die plek was weinig lichtvervuiling en dat is noodzakelijk om het zo goed mogelijk te kunnen zien. We kwamen bezweet weer aan om te zien hoe het Noorderlicht een complete boog vormde, zoals ongeveer de regenboog. De kleur was iets groener dan de avond ervoor, maar ons oog kan het minder goed zien dan een camera. Een poging om het te fotograferen met de ipad leverde een compleet zwart beeld op. We kregen gelukkig een foto van een reisgenote.
Hieronder de foto, zoals het was op de eerste avond, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het op een foto altijd groener is dan in werkelijkheid. Dat komt omdat je met een goede camera de sluitertijd  kunt instellen en ons oog is gewoon niet toegerust om de kleuren goed te zien. Niettemin was het een bijzondere ervaring!



Gisteravond laat zijn we ingescheept op de Hurtigrute-boot, genaamd: Ms Polarlys.
Hij kwam over half twaalf pas aan en we lagen om een uur of één pas op bed. Een wat onrustige nacht hadden we door het stampen van de machines. Gelukkig konden we het vandaag rustig aan doen. We genoten van het uitzicht, terwijl we door de fantastische fjorden gleden!
Wat een geweldig uitzicht. We wisten niet dat de fjorden zo mooi zijn, vooral (waarschijnlijk) door de tijd van het jaar met het strijklicht op de besneeuwde bergen. De lucht was weer stralend blauw, dus het water weerspiegelde al dat moois. 









We zijn nu op de Lofoten, maar het is hier vroeg donker, dus we weten nog niet hoe het er hier uitziet.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.