zondag 5 februari 2017

Sneeuw en bomen

Vandaag was het, zoals we al verwachtten, een beetje een saaie dag. Vanaf een uur of negen tot half drie hebben we veel in de bus gezeten. Niks voor ons eigenlijk, want wij zijn gewend aan buiten zijn en actief zijn. Het voelt een beetje bejaard, maar dat zijn we natuurlijk ook wel (een beetje).
Finland is vooral: doodstil, met (gemiddeld) maar enkele mensen per vierkante kilometer en heeeeel veel bomen en ontzettend veel sneeuw in deze tijd van het jaar.
Onderweg is gestopt voor koffie en lunch en om wat foto's te nemen. Het is niet erg koud (ongeveer min 5 graden Celsius) en dat is mooi, maar er is geen zon, zodat het er boven de bomen en op de grond hetzelfde uitziet: wit, wit, wit.
We zijn nu in Äkäslompolo, waar we twee dagen en nachten verblijven. Het is een wintersportplaats, maar niet met erg hoge bergen. Vanavond gaan we een lange sneeuwscootertocht maken.
Spannend, maar er gaan gidsen mee. Morgenochtend hebben we een safari met de hondenslee, dat lijkt ons ook best leuk.
De prijzen zijn hier nogal hoog. Alles is stukken duurder dan in Nederland, ondanks de gezamenlijke euro. Voor een glas rode wijn betaalde Bert gisteren € 13,00.
Je kan dan ook halve glaasjes bestellen. Gelukkig ben ik snipverkouden en geeft de paracetamol mij al een soort roes, waardoor ik me maar niet aan de alcohol heb gewaagd. Bert mocht dus een hele :-)

 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.