zaterdag 5 mei 2018

Bevrijdingsdag

Gisteren werden alle oorlogsdoden herdacht. Dat is altijd een aangrijpende avond en gelukkig werden de twee minuten stilte niet verstoord door onruststokers. Er werd wel een poging gedaan, maar de politie greep in, zodat het ordelijk en respectvol verliep. 
Vandaag genoten we van onze vrijheid met in gedachten dat dat niet vanzelfsprekend is.
Het weer was geweldig en hoe mooi is de meimaand, zeker nu overal vrolijke vlaggen waaien. Elk jaar zeggen we: dat moeten we eigenlijk ook weer eens doen, maar de onze blijft maar op de zolder liggen. We hebben dat niet zo in ons blijkbaar. Onderweg zagen we springende koeien, die net in de wei werden gelaten. Geweldig om te zien al die rennende en springende beesten.
De natuur laat alle kleuren zien aan de bomen, de struiken en de weg- en waterkant.
Heerlijk dat we vrijwel alleen via fietspaden gaan, waardoor we nauwelijks auto's zien en alle geuren ongehinderd je neusgaten binnen komen!
De boeren zijn de weilanden al aan het maaien en ook dat ruikt geweldig. Er zijn wel eens mensen, die vragen waarom we zo graag fietsen...nou: daarom.
De eerste "bergen" hebben we genomen, te beginnen met de hei bij Tafelberg en de Soesterduinen. Als je dat op de gsm bekijkt, gaat het nog behoorlijk op en neer.
Bij Lage Vuursche dronken we koffie met appelgebak. We hopen dat we het er weer afgefietst hebben tot Veenendaal.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.