donderdag 1 februari 2018

Niet skieën vandaag

Halverwege de nacht hoorden we al het schieten in de bergen. Het leek wel oorlog, want het was soms ook dichtbij. Dat betekent dat er veel sneeuw valt of gevallen is. Ze willen daarmee voorkomen dat er lawines komen. Ook betekent dat geen uitzicht en het sneeuwen is tot nu toe (13.15 u) niet gestopt. We hebben vanochtend even wat boodschapjes gedaan en ontdekten dat het vrijwel onmogelijk is om te wandelen, behalve misschien het kleine stukje naar het dorp, wat we zodadelijk nog even gaan proberen.
Er is hier erg veel hoogteverschil en met al die sneeuw is het helemaal geen doen. Bij iedere stap zak je weg tot aan je kuiten en de lucht is zo ijl dat je heel snel vermoeid raakt.
We ontdekten dat we vergeten waren te kijken op welke plek we de auto gezet hadden in één van de twee enorme parkeergarages. Daar aangekomen, hebben we zeker een half uur rondgelopen voor we de auto ontdekten. Het was er in ieder geval droog en het was binnen. Dat scheelt weer zoeken als we zaterdag weggaan. Dom natuurlijk, maar ja.....nu hebben we onze ochtendgymnastiek meteen gehad.
We bleken ongeveer 4,5 km. gelopen (geploeterd) te hebben.
Ik lees en brei en Bert kaart, want wat moet je anders? Straks nog even kijken of we ergens koffie kunnen drinken en dan maar hopen dat we morgen nog wat kunnen skieën, want de weersverwachting geeft droog weer aan, maar wel -11 gr. We zien wel. In ieder geval weten we nu de plek van de auto, dat scheelt met wegrijden, al zijn we daar verder nog niet echt mee bezig.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.