zaterdag 24 maart 2018

Jeugdsentiment bij mooi weer

We fietsten ruim vijftig kilometers vandaag. Het was een mooie, zonnige dag, maar uit de zon was het soms nog wel wat fris. Het was hier en daar warm genoeg om op een terrasje te zitten en dat voelt weer heel fijn en vertrouwd.
De route ging over de heide en door de bossen. Omdat we hier al veel vaker gefietst hebben, kwamen sommige plekken ons bekend voor, maar dat vinden we geen enkel probleem, want dat maakt het niet minder mooi. De lekkere harslucht van de dennenbomen was om van te genieten en sommige plekken waren ook bekend van lang, lang geleden (meer dan 65 jaar).  De familie Schaap (en, alleenstaande, tante Heintje) was verscheidene keren op vakantie in Hulshorst en bezocht dan de zandverstuiving, zoals op de foto te zien is. Hier was de herinnering aan mama, papa, tante en peuter Magda met emmer en schepje heel sterk, alsof het gisteren was! Ook zus Nel en vriendin Annie waren daar soms bij. Ook toen waren we trouwens al op de fiets, waardoor bij aankomst de snelbinders van papa's fiets in de billen stonden.
Er zijn weinig plekken op de wereld waar absoluut niks veranderde in zo'n lange tijd. Nou ja, behalve Magda, maar daar praten we niet over...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.