zaterdag 31 mei 2014

De Dender en de eerste klimmetjes



Gisteren vervolgden we onze weg tot Ninove en vandaag fietsten we verder tot Tournai. Heel lang langs de prachtige Dender, lekker vlak (zie foto), maar vandaag veranderde het landschap al snel: heuvels en dus ook prachtige uitzichten.
Het aantal Hollanders neemt toe nu we verder op de route zijn en vandaag hadden we een heel bijzondere ontmoeting met een man (zo te zien van onze leeftijd), die voor de achtste keer naar S. de Compostela reed. Hij doet dat ieder jaar (!) en vervolgt daarna zijn weg, dwars door Spanje naar Malaga, waar hij een vakantiehuis heeft.
Zoals dat meestal gaat, vroeg hij waar we wonen en, na een uitgebreide toelichting van onze kant (vanwege het onbekende Huizen: bij Blaricum, aan het Gooimeer enz.) zei hij: ik hoef jullie dus niet uit te leggen waar Eemnes ligt: mijn woonplaats, aan de Patrijzenhof om precies te zijn.

Heel grappig, maar we durfden nauwelijks te zeggen dat wij al vanaf zondag onderweg zijn, want hij vertelde dat hij gisteren (vrijdag) vertrokken was en 160 km. per dag reed. Nou ja: zo blijven wij tenminste nederig. Wėl hadden we nadien de discussie of hij echt van onze leeftijd is òf dat je van fietsen misschien een ouwe kop krijgt.
Niks te klagen over lijf en leden en fietsen of het weer: het gaat voorspoedig en we genieten dagelijks van een lekker biertje na afloop van onze bescheiden vijftig à zestig km.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.