zaterdag 5 juli 2014

Estépar


We logeren in een "hotel" in bovengenoemd plaatsje, waar de kamer, het bed en de badkamer schoon zijn, maar de rest niet veel soeps. Dat kan soms gebeuren, niks aan te doen.

Wat een prachtige stad is Burgos. We hebben de stad vandaag uitgebreid bekeken. Zie de foto's. De kathedraal is gigantisch groot en overdadig versierd. Hier geldt wel een beetje het gezegde: overdaad schaadt. Toch is het indrukwekkend om naar te kijken. Het vermoeden bestaat dat veel van wat in de kathedralen en kerken te zien is, in het verleden geroofd is uit Zuid-Amerika. De kathedraal is zo groot dat ik twee foto's moest maken van het vooraanzicht, want met een ipad kan je niet genoeg uitzoomen.

Het weer was vandaag aangenaam. Vanochtend was het wat fris, zoals gisteren, maar er was vanmiddag veel zon. Het werd toen wel tien graden warmer dan gisteren, maar door de harde wind was het uit te houden in de zon. Bovendien was het klimwerk vandaag heel goed vol te houden. Als de tv het doet,  kunnen we straks de voetbalwedstrijd misschien wel




zien. De Spanjaarden kijken vandaag de dag liever iets anders!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.